تفاوت فلزیاب های VLF و PI
دستگاه فلزیاب پالسی (Pulse Induction)
تفاوت فلزیاب های VLF و PI ؟ هر دستگاه فلزیابی دارای سیستم کارکرد و مبنای خاصی است که اکثر دستگاههای فلزیاب موجود در بازار بر مبنای پالس مغناطیسی یا Pulse Induction کار میکنند.از شرکت های معروف تولید کننده این نوع دستگاهها میتوان به شرکت ماینلب استرالیا و شرکت لورنز آلمان اشاره کرد.
حساس نبودن به اثرات کانی زمین و کارکرد در بدترین شرایط زمینی یکی از مهم ترین مزیتهای فلزیاب پالسی است خصوصا در خاک ایران که مقدار آلودگی بسیار بالاست این نکته میتواند یک امتیاز بزرگ محسوب شود. میزان خطای پایین و قابلیت استفاده همزمان از چندین کویل نیز از دیگر نقاط قوت این نوع فلزیاب ها است.
از معایب این دستگاهها میتوان به میزان مصرف جریان بیشتر در مقابل حساسیت بیشتر اشاره کرد که هر چه میزان حساسیت دستگاه بیشتر باشد میزان مصرف جریان بیشتری نیز دارد و در نتیجه باعث زود تمام شدن باتری میشود و همچنین سیستم PI دارای قدرت تفکیک کمتری نسبت به سایر سیستم هاست ولی این مشکل باعث نمیشود که از عمق کاوش بالای فلزیابهای مجهز به این سیستم چشم پوشی کرد.
دستگاه فلزیاب وی ال اف (Very Low Frequency)
از شرکت های معروف استفاده کننده از این سیستم کارکرد میتوان به شرکت های زیر اشاره کرد.
- ماینلب
- فیشر
- بانتی هانتر
- گرت
- تسورو
- نوکتا
- ماکرو
- تکنتیکس
- وایتس
- ایکس پی
این سیستم ارزان ترین و سبک ترین سیستم ساخته شده تا به حال است و این دستگاهها از اختلاف فاز فرکانس سیم پیچ فرستنده و گیرنده به نوع فلز پی می برند.از مزیت های ان میتوان به تفکیک قدرتمند فلزات مختلف از قبیل نقره, مس, طلا اشاره کرد و همچنین مصرف باطری پایینتر نسبت به دیگر سیستم ها و دقت بیشتر در تعیین محل دقیق اهداف. از معایب آن نیز میتوان به عمق کاوش بسیار کمتر نسبت به سیستم های PI اشاره کرد و همچنین دستگاههایی که این سیستم در آن ها به کار رفته است بیشتر تحت تاثیر نویز های پِرت قرار میگیرند و تاثیر پذیری آن ها از کانی زمین بیشتر است.
لینک های مرتبط :